Positieve workshops

Hoe kan je meer geluk ervaren? Je hoeft niet altijd gelukkig te zijn, maar het is wel handig om te weten welke knoppen je kan omdraaien om je gelukkiger te voelen.

Programma

We beginnen deze workshop met een korte introductie over de opkomst van positieve psychologie (de wetenschap van geluk). We werpen een blik op de geschiedenis, maar leggen vooral de focus op de vijf pijlers van geluk: hoe kan je jouw welzijn vergroten. We zullen ook aandacht besteden aan de sterke punten van jou en je collega’s.

Door de vijf pijlers van geluk op een rijtje te zetten, krijg je een duidelijk beeld van waar er verbeteringen mogelijk zijn in zowel je leven als je werk. Welke aspecten verdienen meer aandacht om zo meer geluk te ervaren? Wat vinden je collega’s jouw sterke punten? Benut je deze eigenschappen voldoende? Wist je eigenlijk wel dat deze kwaliteiten aan jou werden toegeschreven?

Deze workshop is praktisch, persoonlijk en optimistisch. Zo zal iedereen na afloop van de workshop met positieve inzichten over zichzelf en anderen gelukkiger vertrekken! Het is een ontspannen en actieve workshop, waarbij de theorie als rode draad door de oefeningen loopt.

Deze workshop is een kennismaking, maar hopelijk maakt het je nieuwsgierig naar meer!

Ruimte

Deze workshop positieve psychologie kan natuurlijk verzorgd worden daar waar jullie willen, maar wanneer je suggesties wenst, laat het weten! Aangezien een fijne ruimte zeer belangrijk is voor de workshop, is het gewenst hier even over na te denken. 

Wanneer de ruimte alleen de mogelijkheid biedt om mensen op hun stoel te laten zitten, kan dit, maar voorkeur gaat uit naar een ruimte waar men vrij kan bewegen. 

Het meest prettig is een ruimte met stoelen welke te verplaatsen zijn. Licht, ruim en mogelijkheden tot ventilatie zijn ook pluspunten!